Tuesday, November 6, 2007

Huovutetut lapaset Naturgarnista

Käsityömessuostoksina lanka ja ohje, ja nyt jaan ohjeen kanssanne ;)

Ohje © Käsityöliike Linnea
www.kasityoliikelinnea.fi

Huovutetut lapaset

Koko: naisten koko
Tarvikkeet: 100 g Naturgarn, 50 g Las Vegas (efektilanka), sukkapuikot 5 mm-6 mm käsialan mukaan

Luo kaksinkertaisella langalla (Naturgarn ja Las Vegas) 28 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros nurin. Jatka sileää oikeaa (voit neuloa tämän osan myös esim. helmineuletta tai 2 o 2 n -joustinta) suljettuna neuleena 6-7 cm, jätä sitten hapsulanka pois ja jatka pelkällä Naturgarn-langalla sileää oikeaa vielä 10 cm. Neulo peukaloa varten erivärisellä langanpätkällä 1. puikon alusta 5 silmukkaa. Siirrä neulotut silmukat takaisin 1. puikolle ja jatka neulomista sileänä neuleena n. 11 cm.
Tee kärkikavennukset seuraavasti: Neulo sileää neuletta ja neulo 2 silmukkaa takareunoistaan oikein yhteen 1. ja 3. puikon alussa ja 2 oikein yhteen 2. ja 4. puikon lopussa. Toista kavennukset samoissa kohdin joka kerroksella kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.
Neulo toinen lapanen samoin mutta neulo peukaloa varten silmukat erivärisellä langalla 2. puikon lopussa.

Peukalo: Poista peukalon merkkilanka ja poimi samalla silmukat puikolle. Poimi lisäksi 3 silmukkaa peukalon ympäriltä = 13 s. Neulo kolmella puikolla sileää neuletta n. 7 cm.
Tee peukalon kärkikavennukset neulomalla 2 s oikein yhteen koko kerroksen ajan, neulo 1 krs oikein ja päätä pujottamalla lanka kaikkien jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Huovuta lapaset pesukoneessa. Eri pesukoneet huovuttavat eri tavalla, kokeile ensin 40 asteen pesua ja elleivät lapaset kutistu tarpeeksi, kokeile huovutaa niitä uudestaan 40-60 asteessa. Muotoile kosteana.

Mä laitoin 40 asteeseen ja tavallisesti pesuainetta mukaan ja hienot ja lämpöset tuli! Tässä vielä kuvaa mun uusimmista:



Koneessa oli myöskin huopatossut, koko jotain välillä 35-37 :) Tiiä sit kenelle ne menee :P



Ja iih, mun ihana piponi huopui just sopivaksi <3 se oli mulle vähän iso.. Ja tuuli pääsi läpi.. Nyt ei! Huono kuva, sori, mutta ainakin se huopui ja mulla on kivaa! :D



Lisäksi mukana oli 3 mallitilkkua, KAIKKI huopui :o (olivat siis huopuuko vai eikö huovu-lankoja) joten jeejee! :D Pääsen huovuttamaan. :)

0 comments:

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP